Del projecte Enrolla-T ha sorgit un nou repte que ha arribat de la mà del Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú. Es tracta de TRENrolla-T i que consisteix en la creació de tot un seguit de material pedagógic que segueix el mateix esperit i filosofia de reciclatge i joc del projecte Enrolla-T, però que incorpora, a més, una tasca pedagògica de difusió entorn al món dels trens i els seus protagonistes.

D’aquesta manera s’inicia una nova col·lecció creada conjuntament amb el Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú  i que aquest incorpora a les seves múltiples tasques de difusió dins el museu per a donar a conèixer i difondre la passió pels trens.

La col·lecció anirà incorporant nous models i personatges i aquests retallables estaran acompanyats dels seus tutorials pas a pas i de les corresponents fitxes amb la informació sobre el tren o personatge de l’activitat, així com la indicació del seu grau de dificultat.

Trobareu l’enllaç per a la descàrrega, les promocions i activitats del projecte TRENrolla-T a la web del Museu de Ferrocarril.

El fogoner

És el primer personatge de la col·lecció i té un grau de dificultat baix, molt adequat per a principians. Requereix poc material i un temps estimat d’uns 30′ com a màxim per a la seva realització.

Qui és i que fa un FOGONER

Als inicis dels trens, com a responsables de la màquina de vapor, hi anaven el maquinista i el fogoner. El fogoner era l’ajudant del maquinista, i la seva feina era alimentar el foc de la caldera amb carbó i llenya. Altres de les seves feines eren observar els senyals de la via i controlar el fre del tènder, especialment en els punts més perillosos com a pendents pronunciades, tan baixades com pujades. Era també auxiliar en la neteja i el greixatge de la locomotora.

A vegades, per disminuir el treball del maquinista els fogoners podien conduir la locomotora en les maniobres d’estació, així podien suplir-lo en cas necessari i es preparaven per ascendir algun dia a la categoria de maquinista.

 

Material_ Per a realitzar aquesta activitat necessitaràs: Paper A4, tisores, cola i un rotlle de paper.

Trobaràs tot el tutorial pas a pas i l’enllaç per a descarregar la plantilla en aquest enllaç: el FOGONER

No et perdis els altres personatges del PROJECTE ENROLLA-T

I si no vols perdre’t ni un dels nous personatges, no oblidis subscriure’t per rebre directament al teu correu l’avís de cada publicació en glòria fort _ illustration & design

__

Nota_ Totes les imatges i dibuixos són originals i propietat de @ Glòria Fort. No podran ser utilitzades (en part o en la seva totalitat) amb finalitat comercial i tenen els drets d’ús cedits al Museu del Ferrocarril de Catalunya. Gràcies pel teu respecte.

Nota_ Todas las imágenes y dibujos son propiedad de @Glòria Fort. No podrán ser utilizados (en parte o en su totalidad) con fines comerciales y tienen los derechos de uso cedidos al Museu del Ferrocarril de Catalunya. Gracias por tu respeto.

Please note_  All printables are copyright @Glòria Fort. They may not be used (in part or in full) for commercial purposes, or distributed in soft or hard copy. Thanks for your respect.

Filed under: manualitats, material didàctic, paper games, printables, recycling, shop Tagged: DIY, download, enrolla-t, Fogoner, Fogonero, manualidades, manualitats, material didàctic, Museu del ferrocarril de Catalunya, paper toys, Printable, reciclaje, reciclatge, recycling, TRENrolla-t, trens

©


Related Post