Del projecte Enrolla-T ha sorgit un nou repte que ha arribat de la mà del Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú. Es tracta de TRENrolla-T i que consisteix en la creació de tot un seguit de material pedagógic que segueix el mateix esperit i filosofia de reciclatge i joc del projecte Enrolla-T, però que incorpora, a més, una tasca pedagògica de difusió entorn al món dels trens i els seus protagonistes.

D’aquesta manera s’inicia una nova col·lecció creada conjuntament amb el Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú  i que aquest incorpora a les seves múltiples tasques de difusió dins el museu per a donar a conèixer i difondre la passió pels trens.

La col·lecció anirà incorporant nous models i personatges i aquests retallables estaran acompanyats dels seus tutorials pas a pas i de les corresponents fitxes amb la informació sobre el tren o personatge de l’activitat, així com la indicació del seu grau de dificultat.

Trobareu l’enllaç per a la descàrrega, les promocions i activitats del projecte TRENrolla-T a la web del Museu de Ferrocarril.

La locomotora de vapor MATARÓ

La locomotora Mataró, popularment coneguda com La Mataró, és l’única rèplica que existeix de la primera màquina de tren que va circular per la península Ibèrica, concretament realitzant el trajecte entre Barcelona i Mataró, el 28 d’octubre de 1848. És un dels elements clau del Museu i de la història contemporània del nostre país.

Darrere de la màquina se situa el tènder, que és un vagó especial remolcat per la locomotora on es porta el combustible necessari per al seu funcionament: aigua, carbó i fusta.

 

Material_ Per a realitzar aquesta activitat necessitaràs: 3 cartolines A4, tisores, cola i 2 rotlles de paper.

 

Trobaràs tot el tutorial pas a pas i l’enllaç per a descarregar la plantilla en aquest enllaç: la MATARÓ

 

No et perdis els altres personatges del PROJECTE ENROLLA-T

I si no vols perdre’t ni un dels nous personatges, no oblidis subscriure’t per rebre directament al teu correu l’avís de cada publicació en glòria fort _ illustration & design

__

Nota_ Totes les imatges i dibuixos són originals i propietat de @ Glòria Fort. No podran ser utilitzades (en part o en la seva totalitat) amb finalitat comercial i tenen els drets d’ús cedits al Museu del Ferrocarril de Catalunya. Gràcies pel teu respecte.

Nota_ Todas las imágenes y dibujos son propiedad de @Glòria Fort. No podrán ser utilizados (en parte o en su totalidad) con fines comerciales y tienen los derechos de uso cedidos al Museu del Ferrocarril de Catalunya. Gracias por tu respeto.

Please note_  All printables are copyright @Glòria Fort. They may not be used (in part or in full) for commercial purposes, or distributed in soft or hard copy. Thanks for your respect.

Filed under: manualitats, material didàctic, paper games, printables, recycling, shop Tagged: DIY, download, enrolla-t, la Mataró, locomotora, locomotora la Mataró, manualidades, manualitats, material didàctic, Museu del ferrocarril de Catalunya, paper toys, Printable, reciclaje, reciclatge, recycling, Retallable, TRENrolla-t, trens

©


Related Post